Parterapi

Er Parforholdet kommet til at knirke? Har skænderierne hobet sig op i både styrke og antal, eller er der opstået en langvarig og totalt ulidelig trykket stemning hjemme hos jer? Er intimiteten blevet en belastning eller er den måske endda forsvundet helt?

I forsøget på at løse det selv er vi bevidste om, at samtalen bør være konstruktiv, ligeværdig og med respekt for hinanden, men for pokker hvor kan det bare være svært ind imellem.

Vi har en travl hverdag og mangler som minimum 4 timer ekstra i døgnet. Har vi børn, har al fokus i en årrække måske have været på dem, opdragelse, tidlig aftensmad, fritidsinteresser osv. og i processen har vi glemt, hvorfor vi blev kærester.

Vi har alle tillært os forskellige reaktioner i forskellige situationer og når 2 mennesker, der lever samme i et parforhold reagerer forskelligt, kan vi snydes til at tro, at vi ikke har samme interesse og ikke vil samme sted hen.

Vi tror desværre til tider fejlagtigt, at vi skal overbevise den anden om, at MIN holdning er den rigtige. Jeg har ret! Vi skal blive enige om!… Men er noget af det sandt?

Føler du dig elsket? Føler du dig respekteret? Tror du på dig selv i parforholdet? Har du tillid til din partner? Ved din partner, hvordan du har det? Ved du, hvordan din partner har det? Hvad gør jer stærke sammen og hvorfor møder i jeres udfordring netop nu?

Spørgsmålene kan være utallige og svarene kan synes umulige at finde… men det aller, aller vigtigste spørgsmål lige nu er… Har i lyst til igen at finde sammen?

Ved en struktureret samtale, kan der ikke nødvendigvis skabes enighed, men en forståelse & respekt for og accept af den andens holdning/reaktioner, bliver faktisk mulig.

Når bare vi forstår hvorfor, kan kærligheden igen blomstre.