Hypnose og hypnoterapi?

Hvad er Hypnose & hypnoterapi og hvad er forskellen?

Hypnose:

Mange mennesker er stadig lidt usikre på og bekymrede for hypnose. Mange tror desværre stadig fejlagtigt, at hypnotisøren har kontrol over dem og kan få dem til at løbe rundt som hovedløse høns.

Sandheden er, at hypnose, når det bliver brugt i behandlingsøjemed, mest af alt minder om meditation. Man er i en helt afslappet tilstand, som kroppen elsker, mens underbevidstheden får positive forslag til tanker og følelser.

Kun de tanker og følelser der giver mening for en, bliver taget ind. Der kan IKKE manipuleres med dig og du er med og vågen hele vejen igennem behandlingen.

Du vil, med andre ord, under hypnose være i stand til at høre og reagere på alt, hvad der foregår omkring dig og du kan til enhver tid afbryde behandlingen, hvis du ønsker det.

Hypnose er en tilstand, hvor du er åben for forandring… Så kort kan det siges.

Vi er alle dagligt i tilstande, der minder om hypnose. Vi dagdrømmer, er fjern i blikket, tænker måske, måske ikke. Men sker der noget omkring os, en lyd, en bil der bremser, et barn der græder, ”vågner” vi op og slår bevidstheden til.

Din underbevidsthed er vågen hele tiden. Den opfatter alt, hvad der sker omkring dig og du er i stand til at reagere, når du skal. Det er dybest set en hypnotisk tilstand og kan til forveksling minde om den tilstand, der skal til, for at lave om på de reaktioner eller handlemønstre, der plager dig i hverdagen.

Ren hypnose er i sig selv et rigtig stærkt redskab til at skabe forandringer, uanset om der er tale om at skabes bedre trivsel generelt, bedre søvn, større selvsikkerhed, mindre stress eller der er tale om hjælp til rygestop, vægtkontrol eller fobier.

Hypnoterapi:

For at anvende hypnoterapi skal man først være i hypnose. Med hypnoterapi kan vi på et dybere plan arbejde med eksempelvis dårligt selvværd, diverse fobier, forskellige typer angst, depressive tilstande fobier etc., ligesom der også her kan arbejdes med mere sundhedsrelaterede emner, som eksempelvis rygestop & vægtkontrol.

Fælles for vores udfordringer er, at der er bagvedliggende årsag… også til rygestart, overspisning, trang til søde sager etc. Med hypnoterapi kan vi arbejde terapeutisk med årsagen, altså en dybere indsigt i, hvorfor udfordringen er opstået. Vi kan ikke ændre på de oplevelser vi har haft eller de ting, der har påvirket os, men vi kan ændre på den følelse, der er forbundet med oplevelsen.

Ved hypnoterapi kan der anvendes flere af de almindelig kendte metoder så som NLP, gestalt terapi, partsterapi o.a.