Parterapi

Parterapi handler om at skabe forståelse og afstemme forventninger med hinanden omkring parforholdet. Forståelsen skabes gennem en hensigtsmæssig kommunikation, og det er i bund og grund nogle nye færdigheder og strategier, der skal læres.

Det kan være svært at indrømme overfor sig selv og sin partner, at man har brug for hjælp til at få parforholdet på rette kurs igen. Nogle par kommer aldrig til den erkendelse, mens andre først kommer til den alt for sent. Andre tager skeen i hånden og beslutter sig for at arbejde på problemet i stedet for at prøve på at glemme det.

Når det så er sagt, så er parterapi ikke en lykkekur. Det virker ikke for alle, men det virker for dem, der er indstillet på at lave om på deres liv og den måde de lever sammen med deres partner på.

Er du i tvivl, om parterapi kan være en vej til at hjælpe jer videre i måske fastlåste situationer i jeres parforhold, så tilbyder jeg i min klinik i Løkken professionel parterapi.

pexels-shukhrat-umarov-1534633 Pic 2

Få genskabt et kærligt, nærværende og respektfuldt samliv med parterapi

Vores parforhold er en vigtig del af fundamentet i vores liv, så investeringen i parterapi er godt givet ud, når konflikterne tager til, og vi har svært ved at tale om tingene.

Der kan være mange forskellige årsager til, hvorfor man ender med at gå i parterapi. Nogle gange mister man nærværet overfor hinanden og man ender derved med at føle sig ensom i sit parforhold.

Måske har din partner svært ved at give dig det du længtes efter at få som for eksempel nærhed, omsorg, sex og tryghed eller måske kan du ikke mærke følelsen af virkelig at være elsket og anerkendt, for den du er, og ikke bare for det du gør.

Det kan også være, at I opdager, at I er gledet ind i rollen som forældre og at jeres parforhold pludselig er tømt for lidenskab. I stedet er det blevet et rutinepræget arbejdsfællesskab for at få familielivet til at fungere, hvor I mere er samarbejdspartnere end elskende ægtefolk.

Derudover handler et sundt parforhold også om gensidig respekt. Oplever du, at dette bånd er blevet brudt, ved at din partner har forårsaget en form for svigt, så vil det kræve ressourcer og professionel hjælp til at genvinde den.

Situationer som disse er blot noget af de omstændigheder, der kan føre et parforhold ud i tilbagevendende kriser og dårlig kommunikation, som i værste tilfælde kan medføre skilsmisse eller utroskab, hvis der ikke bliver taget fat om det i tide.

Udviklingsmuligheder i parterapi

Når man som par har været sammen i nogle år, kan man ofte blive blind for, hvilke udviklingsmuligheder der er, og dermed mest se hverdagens krav og begrænsninger. Her kan det være vitaliserende at få hjælp til på ny at opdage nærværet, kærligheden og det som der er værd at være fælles om i et parforhold.

I parterapi kan I lære at blive hinandens bedste partner og kærester. Ligesom vi som individuelle individer kan have brug for udvikling, for at blive den bedste version af os selv, kan et parforhold også få brug for udvikling for at få et bedre parforhold og ægteskab.

Hvad kan jeg hjælpe med i min parterapi?

I min klinik i Løkken tilbyder jeg parterapi, hvor begge parter deltager og efterfølgende eventuelt individuel terapi. Jeg hjælper med at genfinde, opbygge eller finde kærligheden, respekten, kommunikationen, tilliden, grænserne, nysgerrigheden m.m. i forhold til jer som par og de to individer, som netop danner jeres parforhold.

Nogle af de mest almindelige temaer, som kan skabe problemer i et parforhold:

pexels-vera-arsic-984949 Pic 1
  • Familiedannelse
  • Utroskab
  • Praktiske opgaver omkring børn
  • Intimitet og erotik
  • Misbrug
  • Praktiske gøremål i husholdningen
  • Kommunikation og kontakt med børnene og med hinanden
  • Konflikter
  • Økonomi

Parterapi – er det nu?

Det kan føles som en stor beslutning, og måske også lidt farligt, at tage initiativ til at gå i parterapi. Mange kan være bange for, hvad det egentlig er, og hvad der kommer frem, når man går i parterapi. Hvad nu hvis det bliver tydeligt, at vi slet ikke passer sammen? Og hvad nu hvis vi er nødt til at gå fra hinanden? Hvad med børnene? Det, og rigtig mange andre spørgsmål vil køre rundt i hovedet, når I som par er kommet frem til, at I vil prøve parterapi.

Det er helt naturligt, at den slags katastrofetanker vil fylde meget, når I overvejer at gå i parterapi, og det er klart, at du vil være bange og nervøs for, hvad der vil ske, når noget så vigtigt som dit parforhold er på spil. Mange fristes derfor til at fortsætte det nuværende spor, som er meget slidsomt for alle parter frem for at sætte fokus på, hvad det er, der påvirker jeres parforhold, så I kan få nye forståelser og skabe trygge forbindelser, som kærligheden vil blomstre og flyde frit og stærkt i. Det er det parterapi hos Terapi & hypnose Jammerbugt kan. Få professionel hjælp til at løse jeres parforholdsproblemer med parterapi her hos Terapi & hypnose Jammerbugt. Jeg står altid klar til at hjælpe jer på rette spor, så jeres forhold bliver nærværende, kærligt og respektfuldt for jer begge at være i.

Få professionel hjælp med parterapi

I en travl hverdag kan det være svært at nå det hele, og parforholdet bliver derfor ofte forsømt. Særligt børnefamilier er hårdt spændt for, og selv de mindste udfordringer kan let resultere i misforståelser og konflikter. Taler I samtidig lidt og forkert sammen, kan det meget let gå galt. Samværet bliver let rutinepræget og uden nærvær, så i begge kan komme til at føle jer ensomme.

Det er ikke nok at være fysisk sammen. I skal også blive bedre til at gøre noget sammen, i stedet for at bruge dagens sidste timer i sofaen foran tv´et eller med hver jeres telefon. Hvis I har svært ved at bryde jeres mønstre og vaner, kan parterapi være en stor hjælp for jer.

Få professionel hjælp til at løse jeres parforholdsproblemer med parterapi hos mig i Løkken. Skal familielivet fungere, er det først og fremmest vigtigt, at jeres parforhold er stærkt og velfungerende. Jeg hjælper med at støtte og inspirere jer til at få en bedre kommunikation, øget nærvær og flere varme følelser for hinanden. 

Skulle du have spørgsmål eller ønsker du at bestille en tid hos Terapi og hypnose Jammerbugt, er du altid velkommen til at kontakte mig på telefon 51 20 37 62 eller til at sende en mail til karin@hypnose-jammerbugt.dk. Jeg ser frem til at høre fra dig/jer!